1: Een Groendak isoleert

Naast de standaard dakisolatie is het mogelijk om via een groen dak de warmte binnen als buiten te houden. In de winter bespaart dat je stookkosten en in de zomer blijft je huis lekker koel. Een normaal plat- of hellend dak kan tot wel 70 graden Celsius warm worden, terwijl een groen dak komt niet boven 37 graden. En daarnaast isoleert een groen dak ook veel beter tegen het geluid.

Combineer je een groen dak met zonnepanelen, dan is het rendement van je panelen bovendien hoger omdat ze minder warm worden.

2: De plantjes vangen CO2 af

Planten en bomen zetten CO2 om in zuurstof en nemen fijnstof op uit de lucht. Dat is beter voor het klimaat én de gezondheid. Met name in steden kunnen groene daken de luchtkwaliteit sterk verbeteren.

3: Een groen dak gaat langer mee

Een groendak gaat drie keer langer mee dan een normaal dak, omdat de plantjes de dakbedekking beschermen tegen het weer. Je hoeft niet bang te zijn dat de wortels het dak aantasten. Speciaal daarvoor wordt er eerst een goede beschermlaag gelegd.

4: Afvoer van water

De plantjes op een groen dak vangen regenwater op, waardoor er minder via het riool hoeft te worden afgevoerd.  Bovendien is het water dat van het dak komt zo gezuiverd, dat je het kunt opvangen en gebruiken. Bijvoorbeeld voor schoonmaken.

5: Meer groen

Een groendak is goed voor de biodiversiteit (de bijen en vlinders). En het ziet er ook gewoon super gezellig uit!

 

Informeer naar de verschillende mogelijkheden voor een groendak.