bottino buitenverblijven
Voldoet jullie werkverlichting aan de NEN-normering?2021-05-19T12:22:48+00:00

Alle tuinkantoren worden standaard voorzien van een lichtpakket, met een NEN-norm voor werkverlichting. Dit licht bestaat uit wit-licht of indien gewenst biodynamisch licht.

Wat is biodynamische verlichting?2021-05-19T12:22:10+00:00

Met biodynamisch licht, verandert het (witte) licht zoals ook het licht van de dag mee veranderd. Biodynamisch licht wordt o.a.ingezet in zorginstellingen, scholen en kantoren.

Wat bedoelen jullie met lichttherapie?2021-05-19T12:21:46+00:00

Lichttherapie is een behandeling waarbij je wordt blootgesteld aan intensief licht. Het licht is veel feller dan normaal kunstlicht, maar niet zo fel als op een zomerse dag buiten. Het licht komt binnen via je ogen. De hersenen gebruiken dit signaal waarschijnlijk om het dag- en nachtritme beter te regelen. In de lichte seizoenen heeft het buitenlicht dit effect. In de donkere seizoenen kan een gebrek aan daglicht leiden tot depressieve klachten bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Lichttherapie is bij de meeste mensen met een winterdepressie en winter blues effectief. Lichttherapie kan daarnaast helpen bij slaapklachten en het bestrijden van een jetlag.

Bottino heeft er voor gekozen om de lichtinstallatie verder te kunnen uitbreiden met “lichttherapie” optie, waarbij we voor de taken die extra concentratie vergen, zowel op kleur als op intensiteit kunnen inspelen.

Wat is Biophilic Design?2021-05-18T10:20:18+00:00

Bij Biophilic Design, ook wel biofilische architectuur genoemd, worden in de ontwerpen natuurlijke elementen van buiten naar binnen gehaald. Dit kan plaatsvinden op 3 manieren:

1) Natuur in het gebouw; denk aan fysieke elementen zoals planten of waterelementen
2) Natuur analogen; referenties aan de natuur, zoals organische vormen en diverse texturen
3) Natuur van het gebouw; nabootsing van ruimtelijke effecten, zoals het zoeken van visuele focuspunten, zowel in als buiten het gebouw

Om de natuur letterlijk in onze tuinkantoren te halen, maken wij gebruik van natuurlijk hout, zowel in onze wandafwerking als in onze meubels. Daarnaast hangt er een airconditioning die zorgt voor frisse lucht van de juiste kwaliteit en zorgen onze grote raampartijen voor veel natuurlijk daglicht. Afhankelijk van uw keuzes kunnen er in het ontwerp ook planten geplaatst worden, welke zorgen voor een extra goede akoestiek en meer zuurstof.

De natuurlijke analogen zijn in het ontwerp gebracht door het gebruik van schapjes in de vorm van een zeshoek en het gebruik van een ergonomische, organisch gevormde bureaustoel. Verschillende structuren zijn aangebracht door het gebruik van een stoffen bureaustoel, een glad afwerkt bureau, maar ook een extra stoel met leer voor bezoekers, klanten of misschien wel voor uzelf. Door deze diversiteit worden de hersenen gestimuleerd én draagt dit bij aan uw comfort en plezier in het tuinkantoor.

De natuur van het gebouw, dus hoe het tuinkantoor ervaren wordt in relatie tot zijn omgeving, heeft onder andere te maken met zijn plaatsing. Indien mogelijk adviseren wij altijd om het tuinkantoor zo te plaatsen dat er geen afleiding is als u naar buiten kijkt, maar dat u wel de ruimte heeft om verder weg te kijken. Onderzoek heeft uitgewezen dat uw hartslag en uw bloeddruk lager worden als u slechts 40 seconden naar de natuur kijkt.

Zijn er financieringsmogelijkheden?2021-05-18T10:03:46+00:00

Als service biedt Bottino Buitenverblijven een samenwerking met De Nederlandse Krediet maatschappij. Via de onderstaande link of de link op de website komt u direct in contact en kunt u aangeven hoe u uw tuinkantoor of buitenverblijf zou willen financieren en wat dan uw maandelijkse kosten zijn. Indien u de aanvraag doet zal De Nederlandse Krediet Maatschappij uw aanvraag in behandeling nemen en weet u binnen een dag of uw verzoek wordt geaccepteerd.

Vraag hier aan!

Kan een Bottino tuinkantoor ook in mijn tuin worden geplaatst?2021-04-19T11:17:02+00:00

Het Bottino tuinkantoor is door zijn compacte afmeting overal te plaatsen. Belangrijk is het om te weten welke ondergrond aanwezig is, om te kunnen bepalen of er specifieke eisen worden gesteld aan een vorm van fundering. Het Bottino tuinkantoor kan geleverd worden met een schroeffundering, wat hergebruik en recycling mogelijk maakt. Een schroeffundering wordt gebruikt voor zowel tijdelijke als permanente constructies.

Een vlakke ondergrond is van belang en uiteraard voldoende ruimte om deze in de tuin te plaatsen. Het verdient aanbeveling om een elektra kabel klaar te hebben zodat het Bottino tuinkantoor direct gebruiksklaar is.

Wat is de verwachte levensduur van een Bottino tuinkantoor?2021-04-19T11:16:46+00:00

Door de stalenframeconstructie en het gebruik van duurzame materialen is de levensduur van het Bottino tuinkantoor in theorie wel 40 jaar.

Wat is de levertijd?2021-05-18T10:22:03+00:00

Na uw keuze en afstemming van al uw wensen en eisen nemen wij de planning door. Na akkoord nemen we de opdracht in productie. De verwachting si dat we van begin tot eind 8 weken nodig hebben om het kantoor te plaatsen Het plaatsen en afmonteren gebeurt binnen enkele uren.

Hoe zit het met onderhoud?2021-05-18T10:21:45+00:00

Het Bottino tuinkantoor wordt van duurzame en (geheel) onderhoudsvriendelijke materialen gemaakt. Naast een normale schoonmaakbeurt behoeft het tuinkantoor dus geen onderhoud.

Zijn er ook andere varianten van het Bottino tuinkantoor te verkrijgen?2021-04-19T11:16:05+00:00

Op dit moment heeft Bottino slechts één model Tuinkantoor, Model S. Op korte termijn zullen wij dit uitbreiden met een Model M en Model L.

Heb ik de mogelijkheid om voor andere materialen te kiezen?2021-04-19T11:15:51+00:00

Op de stalenconstructie, het kozijn, gevelbekleding, de elektra en de airco na is het Bottino tuinkantoor modulair samen te stellen. (veranderen of aanvullen). Er zijn diverse kleuren gevelbekleding mogelijk. Ook voor de binnen afwerking en wandbekleding zijn er diverse opties mogelijk.

Hoe zit het met Transport van het Bottino tuinkantoor?2021-04-19T11:15:21+00:00

Veelal worden de tuinkantoren geplaatst op plekken waar een kraan voor nodig is. Omdat dit afhankelijk is van de situatie bij de klant wordende transportkosten per situatie bekeken en dus per opdracht bepaald.

Is het Bottino tuinkantoor te verplaatsen?2021-04-19T11:15:05+00:00

Door het unieke constructief stalenframe is het Bottino tuinkantoor goed herplaatsbaar. Mocht je willen verhuizen en je tuinkantoor mee willen nemen of je tuinkantoor tijdelijk of voor langere tijd elders te plaatsen, dan is dat zonder enig probleem mogelijk.

Kan ik een tuinkantoor vergunningsvrij plaatsen?2021-04-28T10:10:46+00:00

Het Bottino tuinkantoor mag over het algemeen vergunningsvrij worden geplaatst. Dit heeft te maken met het te bebouwen oppervlak en of het tuinkantoor wordt aangesloten op een openbare infrastructuur zoals riolering. U kunt dit verifiëren door bij uw gemeente te informeren over de mogelijkheden of u kunt kijken op omgevingsloket.nl. Een goed hulpmiddel hierbij is de brochure van de Rijksoverheid ‘Vergunningvrij bouwen’. Uiteraard kunnen wij u helpen om dit voor u uit te zoeken.

Heb ik een fundering nodig?2021-04-19T11:14:31+00:00

Voor het Bottino tuinkantoor is alleen vlakke ondergrond nodig en is in principe op iedere grondsoort te plaatsen. Mocht je toch een fundament willen creëren dan bieden wij de mogelijkheid om een schroeffundering te leveren en aan te brengen.

Zijn er zonnepanelen aan te sluiten?2021-04-19T11:14:16+00:00

Optioneel zijn zonnepanelen te verkrijgen. De aansluiting om dit te realiseren zijn reeds aangebracht en zodoende zijn de zonnepanelen plug & play aan te sluiten.

Hoe zit het met fiscale voordelen?2021-04-19T11:10:49+00:00

Dat hangt ervan af hoe en op welke manier het Bottino tuinkantoor wordt aangeschaft. Het Bottino tuinkantoor is een ideaal object om zakelijk te leasen. Indien deze als onderdeel van het bedrijfsplan wordt aangeschaft zijn er voor ondernemers allerlei fiscale voordelen.

Wat is de basisconstructie van het Bottino Tuinkantoor?2021-04-19T11:12:44+00:00

De basis van het tuinkantoor bestaat uit een uniek constructief stalenframe. In tegenstelling tot veel andere leveranciers die deze basisconstructie van hout bouwen draagt dit bij aan de levensduur, maar ook bij de herplaatsbaarheid. Dit zorgt voor stevigheid en duurzaamheid. Het frame gaat wel 40 jaar lang onderhoudsvrij mee.

Het tuinkantoor is afgewerkt met rockpanel. Geperst uit hoogwaardige anorganische steenwolvezels van Rockwool. Rockpanel heeft een lange levensduur en is onderhoudsvrij.

Er wordt standaard gebruik gemaakt van airconditioning. Hierdoor kan er zowel in de winter als in de zomer gewerkt worden in een aangename temperatuur. De kozijnen worden geleverd met gelaagd en HR++ glas.

Is het Bottino tuinkantoor ook te leasen?2021-05-03T09:01:44+00:00

Op dit moment zijn we bezig met om te kijken of we het Bottino tuinkantoor via lease
zakelijk of privé aan te kunnen bieden. Informeer naar de mogelijkheden.

Is een Bottino tuinkantoor ook te huren?2021-04-19T11:13:23+00:00

Bottino biedt voor de zakelijke en particuliere markt speciale huurmogelijkheden, om tijdelijk een tuinkantoor in te zetten bij projecten of verbouwingen. Op dit moment zijn we bezig om huurmogelijkheden van het Bottino tuinkantoor nader uit te werken. Informeer alvast naar de mogelijkheden.

Hoe is het Bottino tuinkantoor geïsoleerd?2021-04-19T11:13:42+00:00

In de vloer, het dak en wanden worden duurzame materialen gebruikt en dragen zorg voor de isolatie, waarbij wij de isolatiewaarden in het bouwbesluit hanteren. De geïsoleerde kozijnen en alle raampartijen zijn voor zien van HR++ veiligheidsglas.

Ga naar de bovenkant