Waarom verhoogt goede verlichting de productiviteit op kantoor?2021-08-24T09:48:05+00:00

Goede verlichting verhoogt de productiviteit op kantoor

In het menselijk lichaam wordt iedere dag een soort programma afgelopen. Deze “inwendige klok” bepaalt slaap-en waakfase, maar ook hartfrequentie, bloeddruk, en stemming – een ritme van biologische processen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het juiste licht op het juiste moment van de dag, een positieve invloed kan hebben en ondersteuning kan bieden op het welzijn en het gedrag van mensen. Hierin spelen de hormonen cortisol en melatonine een belangrijke rol. Wanneer licht ontbreekt omdat een persoon relatief veel binnen zit, kan de biologische klok van het lichaam verstoord worden en kunnen als gevolg daarvan chronische vermoeidheid, slaapstoringen of depressies optreden.

Aan welke duurzame ontwikkelingsdoelstellingen draagt Bottino bij?2021-08-19T15:36:17+00:00

Bottino Buitenverblijven probeert een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Bottino

Door gebruik te maken van het verbrandingstoilet, dragen wij zorg voor een besparing op schaars en schoon water en realiseren we een hygiënische sanitatie voor iedereen en overal.

 

Bottino

 

Door gebruik te maken van duurzame materialen en milieuvriendelijke oplossingen, zoals de mogelijkheid tot het realiseren van een groendak bevorderen we de biodiversiteit en realiseren we een CO2 reductie.

 

Wat zijn de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde naties?2021-08-19T12:43:25+00:00

De 17 duurzame ontwikkelingsdoelen hebben ons op koers gezet richting een duurzamere ontwikkeling, zowel voor de mens als voor de planeet waarop we wonen.

Deze doelstellingen voor toekomstige duurzame ontwikkeling, bekend als de Sustainable Development Goals (SDG’s), werden door maar liefst 193 lidstaten aangenomen en zijn op 1 januari 2016 in werking getreden. Ze beschrijven specifieke doelstellingen die de komende jaren moeten worden bereikt, uiterlijk tegen 2030.

Met deze doelstellingen is de vraag naar duurzame oplossingen op wereldwijde schaal geformaliseerd, waardoor unieke kansen voor het bedrijfsleven zijn gecreëerd – kansen die vragen om focus en gecoördineerde inspanningen.

Wat zijn de voordelen van een Groendak?2021-08-20T09:34:52+00:00

1: Een Groendak isoleert

Naast de standaard dakisolatie is het mogelijk om via een groen dak de warmte binnen als buiten te houden. In de winter bespaart dat je stookkosten en in de zomer blijft je huis lekker koel. Een normaal plat- of hellend dak kan tot wel 70 graden Celsius warm worden, terwijl een groen dak komt niet boven 37 graden. En daarnaast isoleert een groen dak ook veel beter tegen het geluid.

Combineer je een groen dak met zonnepanelen, dan is het rendement van je panelen bovendien hoger omdat ze minder warm worden.

2: De plantjes vangen CO2 af

Planten en bomen zetten CO2 om in zuurstof en nemen fijnstof op uit de lucht. Dat is beter voor het klimaat én de gezondheid. Met name in steden kunnen groene daken de luchtkwaliteit sterk verbeteren.

3: Een groen dak gaat langer mee

Een groendak gaat drie keer langer mee dan een normaal dak, omdat de plantjes de dakbedekking beschermen tegen het weer. Je hoeft niet bang te zijn dat de wortels het dak aantasten. Speciaal daarvoor wordt er eerst een goede beschermlaag gelegd.

4: Afvoer van water

De plantjes op een groen dak vangen regenwater op, waardoor er minder via het riool hoeft te worden afgevoerd.  Bovendien is het water dat van het dak komt zo gezuiverd, dat je het kunt opvangen en gebruiken. Bijvoorbeeld voor schoonmaken.

5: Meer groen

Een groendak is goed voor de biodiversiteit (de bijen en vlinders). En het ziet er ook gewoon super gezellig uit!

 

Informeer naar de verschillende mogelijkheden voor een groendak.

Wat zijn de unieke voordelen van een verbrandingstoilet?2021-08-18T11:59:55+00:00

Unieke voordelen van een verbrandingstoilet in een Bottino tuinkantoor of tuinkamer:

 • Geen watertoevoer of drainage nodig
 • Onafhankelijk van netspanning
 • Veilig voor kinderen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Geen afvalverwerking (slechts een klein beetje as)
 • Schors, chemicaliën etc. zijn niet nodig
 • Geen last van insecten
 • Geurloos en hygiënisch
 • Milieuvriendelijk
 • As is 100% bacterievrij en bevat voedingszouten met kalium en fosfaten
 • Tuinkantoor of tuinkamer is altijd verplaatsbaar en volledig plug & play inclusief uw toiletvoorziening overal opnieuw inzetbaar
Hoe werkt een verbrandingstoilet?2021-08-18T11:41:16+00:00

Een verbrandingstoilet verbrandt biologisch afval onder hoge temperaturen, waardoor slechts een kleine hoeveelheid as overblijft: het equivalent van ongeveer een theekopje voor vier personen, gedurende een week van gebruik. Afval wordt verbrand in een afgesloten verbrandingskamer en verbrandingsgassen gaan naar buiten via een aparte ventilatiepijp. Verbrandingstoiletten zijn een volledige afvaloplossing, doordat ze korte metten maken met alle afvalstoffen die niet meer verzameld en naar een andere plek vervoerd hoeven te worden. De Cinderella verbrandingstoilet produceert een geurloze en hygiënische oplossing in de vorm van biologisch afbreekbare as, die zich perfect leent voor tuinbemesting, zelfs in de meest afgelegen gebieden, omdat watertoevoer niet nodig is evenmin als dure drainage, slechts alleen een aansluiting op de elektriciteit.

Waarom kiest Bottino voor een verbrandingstoilet?2021-08-18T11:34:58+00:00

De vrijheid om te bouwen en te reizen vraagt om praktische oplossingen in ons dagelijks leven. Het verbrandingstoilet is voor een altijd te verplaatsen tuinkantoor of tuinkamer de perfecte oplossing met het oog op watervoorziening, drainage en infrastructuur. Bij het installeren van sanitaire oplossingen krijgen mensen vaak te maken met veel onkosten en strikte voorschriften. In afgelegen gebieden vormen riolering en afvoer nog vaak een probleem, maar met een verbrandingstoilet geniet u nagenoeg van hetzelfde gemak als thuis, zonder hoge kostenposten en installatiewerkzaamheden voor water en sanitair. Verbrandingstoiletten nemen weinig ruimte in beslag.

Unieke voordelen van een verbrandingstoilet in een Bottino tuinkantoor of tuinkamer:

 • Geen watertoevoer of drainage nodig
 • Onafhankelijk van netspanning
 • Veilig voor kinderen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Geen afvalverwerking (slechts een klein beetje as)
 • Schors, chemicaliën etc. zijn niet nodig
 • Geen last van insecten
 • Geurloos en hygiënisch
 • Milieuvriendelijk
 • As is 100% bacterievrij en bevat voedingszouten met kalium en fosfaten
 • Tuinkantoor of tuinkamer is altijd verplaatsbaar en volledig plug & play inclusief uw toiletvoorziening overal opnieuw inzetbaar
Wat is Rockpanel Woods gevelbekleding?2021-08-19T15:26:09+00:00

Bottino Buitenverblijven richt zich op de duurzaamheid en de natuurlijke elementen van haar tuinkantoren en tuinkamers. Daarom bieden wij diverse soorten gevelbekleding aan. Naast de duurzaam thermisch gemodificeerde grenen gevelbekleding bieden wij als optie de mogelijkheid om te kiezen voor een Rockpanel Woods gevelbekleding.

Rockpanel Woods combineert de eigenschappen van hout en steen, wat leidt tot een uniek product met de authentieke uitstraling en de verwerkbaarheid van hout en met de duurzaamheid, robuustheid en brandveiligheid van steen. Rockpanel Woods gevelpanelen hebben een zeer realistische houtlook, maar rotten niet en zijn brandveilig. Het plaatmateriaal is daarnaast bijzonder milieuvriendelijk en uiterst onderhoudsarm.

Rockpanel Woods is beschikbaar in diverse kleuren.

Voldoet jullie werkverlichting aan de NEN-normering?2021-05-19T12:22:48+00:00

Alle tuinkantoren worden standaard voorzien van een lichtpakket, met een NEN-norm voor werkverlichting. Dit licht bestaat uit wit-licht of indien gewenst biodynamisch licht.

Wat is biodynamische verlichting?2021-05-19T12:22:10+00:00

Met biodynamisch licht, verandert het (witte) licht zoals ook het licht van de dag mee veranderd. Biodynamisch licht wordt o.a.ingezet in zorginstellingen, scholen en kantoren.

Wat bedoelen we met “lichttherapie?”2021-08-19T15:09:17+00:00

Lichttherapie is een behandeling waarbij je wordt blootgesteld aan intensief licht. Het licht is veel feller dan normaal kunstlicht, maar niet zo fel als op een zomerse dag buiten. Het licht komt binnen via je ogen. De hersenen gebruiken dit signaal waarschijnlijk om het dag- en nachtritme beter te regelen. In de lichte seizoenen heeft het buitenlicht dit effect. In de donkere seizoenen kan een gebrek aan daglicht leiden tot depressieve klachten bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Lichttherapie is bij de meeste mensen met een winterdepressie en winter blues effectief. Lichttherapie kan daarnaast helpen bij slaapklachten en het bestrijden van een jetlag.

Bottino heeft er voor gekozen om de lichtinstallatie verder te kunnen uitbreiden met “lichttherapie” optie, waarbij we voor de taken die extra concentratie vergen, zowel op kleur als op intensiteit kunnen inspelen.

Wat is Biophilic Design?2021-08-19T11:44:05+00:00

Bij Biophilic Design, ook wel biofilische architectuur genoemd, worden in de ontwerpen natuurlijke elementen van buiten naar binnen gehaald. Dit kan plaatsvinden op 3 manieren:

1) Natuur in het gebouw; denk aan fysieke elementen zoals planten of waterelementen
2) Natuur analogen; referenties aan de natuur, zoals organische vormen en diverse texturen
3) Natuur van het gebouw; nabootsing van ruimtelijke effecten, zoals het zoeken van visuele focuspunten, zowel in als buiten het gebouw

Om de natuur letterlijk in onze tuinkantoren te halen, maken wij gebruik van natuurlijk hout, zowel in onze wandafwerking als in onze meubels. Daarnaast hangt er een airconditioning die zorgt voor frisse lucht van de juiste kwaliteit en zorgen onze grote raampartijen voor veel natuurlijk daglicht. Afhankelijk van uw keuzes kunnen er in het ontwerp ook planten geplaatst worden, welke zorgen voor een extra goede akoestiek en meer zuurstof.

De natuurlijke analogen zijn in het ontwerp gebracht door het gebruik van schapjes in de vorm van een zeshoek en het gebruik van een ergonomische, organisch gevormde bureaustoel. Verschillende structuren zijn aangebracht door het gebruik van een stoffen bureaustoel, een glad afwerkt bureau, maar ook een extra stoel met leer voor bezoekers, klanten of misschien wel voor uzelf. Door deze diversiteit worden de hersenen gestimuleerd én draagt dit bij aan uw comfort en plezier in het tuinkantoor.

De natuur van het gebouw, dus hoe het tuinkantoor ervaren wordt in relatie tot zijn omgeving, heeft onder andere te maken met zijn plaatsing. Indien mogelijk adviseren wij altijd om het tuinkantoor zo te plaatsen dat er geen afleiding is als u naar buiten kijkt, maar dat u wel de ruimte heeft om verder weg te kijken. Onderzoek heeft uitgewezen dat uw hartslag en uw bloeddruk lager worden als u slechts 40 seconden naar de natuur kijkt.

Een aantal concrete, biofilische opties voor de ontwerpen:

 • In plaats van rechthoekige schapjes op de wand kiezen voor hexagon (zeshoek). Deze vorm komt vaker voor in de natuur, wat helpt met het Biophilic Design principe.
 • Mogelijk een toevoeging van zeer doorzichtige gordijnen, die mee kunnen bewegen met de luchtstromen in het tuinkantoor
 • Mogelijk de toevoeging van een speaker, waaruit bijvoorbeeld natuurlijke geluiden afgespeeld kunnen worden. Voornamelijk in steden handig om de stadsgeluiden buiten te houden en het ‘spa-effect’ toe te voegen.
 • Afhankelijk van het doel van de ruimte (focus in de tuinkantoren, rust in de tuinverblijven) kan er ook gebruik gemaakt worden van kleur. Hiervoor kun je denken aan elementen als accessoires, maar bijvoorbeeld ook de koffiekopjes in de schapjes van het kantoor.

Extra opties bij de tuinverblijven:

 • Verschillende texturen zorgen voor meer sensorische stimuli. Denk hierbij aan kussens van katoen, met geribde stof of juist een nepvacht. Dit kan bijvoorbeeld aanbevolen worden bij de aanschaf van kussens, dekens en overige accessoires.
 • Gebruiksartikelen in de keuken, zoals kommetjes, schaaltjes, bestek etc. Kunnen uit natuurlijke materialen worden gekozen (bijvoorbeeld hout of keramiek).
 • Grote planten zoals Monstera deliciosa kunnen in het tuinverblijf voor een betere akoestiek zorgen.
Zijn er financieringsmogelijkheden?2021-05-18T10:03:46+00:00

Als service biedt Bottino Buitenverblijven een samenwerking met De Nederlandse Krediet maatschappij. Via de onderstaande link of de link op de website komt u direct in contact en kunt u aangeven hoe u uw tuinkantoor of buitenverblijf zou willen financieren en wat dan uw maandelijkse kosten zijn. Indien u de aanvraag doet zal De Nederlandse Krediet Maatschappij uw aanvraag in behandeling nemen en weet u binnen een dag of uw verzoek wordt geaccepteerd.

Vraag hier aan!

Kan een Bottino tuinkantoor ook in mijn tuin worden geplaatst?2021-04-19T11:17:02+00:00

Het Bottino tuinkantoor is door zijn compacte afmeting overal te plaatsen. Belangrijk is het om te weten welke ondergrond aanwezig is, om te kunnen bepalen of er specifieke eisen worden gesteld aan een vorm van fundering. Het Bottino tuinkantoor kan geleverd worden met een schroeffundering, wat hergebruik en recycling mogelijk maakt. Een schroeffundering wordt gebruikt voor zowel tijdelijke als permanente constructies.

Een vlakke ondergrond is van belang en uiteraard voldoende ruimte om deze in de tuin te plaatsen. Het verdient aanbeveling om een elektra kabel klaar te hebben zodat het Bottino tuinkantoor direct gebruiksklaar is.

Wat is de verwachte levensduur van een Bottino tuinkantoor?2021-04-19T11:16:46+00:00

Door de stalenframeconstructie en het gebruik van duurzame materialen is de levensduur van het Bottino tuinkantoor in theorie wel 40 jaar.

Wat is de levertijd?2021-05-18T10:22:03+00:00

Na uw keuze en afstemming van al uw wensen en eisen nemen wij de planning door. Na akkoord nemen we de opdracht in productie. De verwachting si dat we van begin tot eind 8 weken nodig hebben om het kantoor te plaatsen Het plaatsen en afmonteren gebeurt binnen enkele uren.

Hoe zit het met onderhoud?2021-05-18T10:21:45+00:00

Het Bottino tuinkantoor wordt van duurzame en (geheel) onderhoudsvriendelijke materialen gemaakt. Naast een normale schoonmaakbeurt behoeft het tuinkantoor dus geen onderhoud.

Zijn er ook andere varianten van het Bottino tuinkantoor te verkrijgen?2021-04-19T11:16:05+00:00

Op dit moment heeft Bottino slechts één model Tuinkantoor, Model S. Op korte termijn zullen wij dit uitbreiden met een Model M en Model L.

Heb ik de mogelijkheid om voor andere materialen te kiezen?2021-04-19T11:15:51+00:00

Op de stalenconstructie, het kozijn, gevelbekleding, de elektra en de airco na is het Bottino tuinkantoor modulair samen te stellen. (veranderen of aanvullen). Er zijn diverse kleuren gevelbekleding mogelijk. Ook voor de binnen afwerking en wandbekleding zijn er diverse opties mogelijk.

Hoe zit het met Transport van het Bottino tuinkantoor?2021-04-19T11:15:21+00:00

Veelal worden de tuinkantoren geplaatst op plekken waar een kraan voor nodig is. Omdat dit afhankelijk is van de situatie bij de klant wordende transportkosten per situatie bekeken en dus per opdracht bepaald.

Is het Bottino tuinkantoor te verplaatsen?2021-09-17T10:37:24+00:00

Door het unieke constructief stalenframe is het Bottino tuinkantoor goed herplaatsbaar. Mocht je willen verhuizen en je tuinkantoor mee willen nemen of je tuinkantoor tijdelijk of voor langere tijd elders te plaatsen, dan is dat zonder enig probleem mogelijk.

Kan ik een tuinkantoor vergunningsvrij plaatsen?2021-04-28T10:10:46+00:00

Het Bottino tuinkantoor mag over het algemeen vergunningsvrij worden geplaatst. Dit heeft te maken met het te bebouwen oppervlak en of het tuinkantoor wordt aangesloten op een openbare infrastructuur zoals riolering. U kunt dit verifiëren door bij uw gemeente te informeren over de mogelijkheden of u kunt kijken op omgevingsloket.nl. Een goed hulpmiddel hierbij is de brochure van de Rijksoverheid ‘Vergunningvrij bouwen’. Uiteraard kunnen wij u helpen om dit voor u uit te zoeken.

Heb ik een fundering nodig?2021-09-28T08:14:22+00:00

Nederland kent diverse grondsoorten zoals, klei, zand en veengrond die allemaal een andere oplossing vragen als je erop gaat bouwen. Per grondsoort kan men gebruik maken van diverse toepassingen die enerzijds permanent of tijdelijk in de grond worden geplaatst De grondsoort en het te plaatsen object vragen om een juiste fundering.

Een Bottino tuinkantoor is op iedere grondsoort te plaatsen. Omdat we graag duurzaam willen bouwen en gebruik maken van milieuvriendelijke en recyclebare materialen adviseren wij een schroeffundering.

Ten opzichte van de traditionele funderingsmethode, biedt een schroeffundament vele voordelen, zoals:

 • Geen beton nodig (dus geen droogtijd)
 • Geen zware machines benodigd
 • Onderhoudsvrij
 • Lange levensduur
 • Te monteren zonder te graven
 • Zelfs in de winter te installeren
 • Zeer korte montagetijd
 • Direct belastbaar
 • Geschikt voor zowel tijdelijke als permanente bouw
 • Recyclebaar
 • Geproduceerd volgens EN-1090-2 normen
 • Verzinkt volgens DIN EN ISO 1461
 • Belastbaar tot wel 150 kN per fundament

Voor een schroeffundament kiest Bottino Buitenverblijven voor een oplossing van FIRST BASE Schroeffundamenten. FIRST BASE biedt hoogwaardige schroeffunderingen om uiteenlopende projecten eenvoudig te voorzien van een solide fundering. Samen met FIRST BASE bepalen we welk schroeffundament past bij het buitenverblijf dat bij je geplaatst wordt.

Informeer naar de mogelijkheden.

 

Zijn er zonnepanelen aan te sluiten?2021-04-19T11:14:16+00:00

Optioneel zijn zonnepanelen te verkrijgen. De aansluiting om dit te realiseren zijn reeds aangebracht en zodoende zijn de zonnepanelen plug & play aan te sluiten.

Hoe zit het met fiscale voordelen?2021-04-19T11:10:49+00:00

Dat hangt ervan af hoe en op welke manier het Bottino tuinkantoor wordt aangeschaft. Het Bottino tuinkantoor is een ideaal object om zakelijk te leasen. Indien deze als onderdeel van het bedrijfsplan wordt aangeschaft zijn er voor ondernemers allerlei fiscale voordelen.

Wat is de basisconstructie van het Bottino Tuinkantoor?2021-04-19T11:12:44+00:00

De basis van het tuinkantoor bestaat uit een uniek constructief stalenframe. In tegenstelling tot veel andere leveranciers die deze basisconstructie van hout bouwen draagt dit bij aan de levensduur, maar ook bij de herplaatsbaarheid. Dit zorgt voor stevigheid en duurzaamheid. Het frame gaat wel 40 jaar lang onderhoudsvrij mee.

Het tuinkantoor is afgewerkt met rockpanel. Geperst uit hoogwaardige anorganische steenwolvezels van Rockwool. Rockpanel heeft een lange levensduur en is onderhoudsvrij.

Er wordt standaard gebruik gemaakt van airconditioning. Hierdoor kan er zowel in de winter als in de zomer gewerkt worden in een aangename temperatuur. De kozijnen worden geleverd met gelaagd en HR++ glas.

Is het Bottino tuinkantoor ook te leasen?2021-08-19T15:32:08+00:00

Voor de zakelijke markt en ondernemers is een Bottino tuinkantoor te leasen via Hiltermann lease. Informeer naar de mogelijkheden.

Is een Bottino tuinkantoor ook te huren?2021-04-19T11:13:23+00:00

Bottino biedt voor de zakelijke en particuliere markt speciale huurmogelijkheden, om tijdelijk een tuinkantoor in te zetten bij projecten of verbouwingen. Op dit moment zijn we bezig om huurmogelijkheden van het Bottino tuinkantoor nader uit te werken. Informeer alvast naar de mogelijkheden.

Hoe is het Bottino tuinkantoor geïsoleerd?2021-04-19T11:13:42+00:00

In de vloer, het dak en wanden worden duurzame materialen gebruikt en dragen zorg voor de isolatie, waarbij wij de isolatiewaarden in het bouwbesluit hanteren. De geïsoleerde kozijnen en alle raampartijen zijn voor zien van HR++ veiligheidsglas.

Ga naar de bovenkant