Onze visie

Bij Bottino zijn we klaar voor het werken van de toekomst. De COVID-19 pandemie heeft ons laten zien wat er mogelijk is door thuis te werken en welke effecten dit heeft op het bedrijfsleven. Onze tuinkantoren zijn dan ook zo ontworpen, dat ze voldoen aan de standaard normeringen voor een geschikte werkplek.

Daarom hebben we bewust gekozen voor een ontwerp op basis van Biophilic Design. Deze ontwerpmethode kijkt naar de kracht van de natuur in de vorm van psychologische effecten. Zo zorgt het horen van natuurlijke geluiden; vogels, de wind of het water, voor een kalmerend effect. De meerwaarde van Biophilic Design zit dan ook in de positieve effecten voor de gebruiker van de ruimte. In het geval van een kantoor uiten deze effecten zich op een betere productiviteit, hogere concentratie en meer creativiteit. Zowel voor de gebruiker als de werkgever is het gebruik van een tuinkantoor dus een waardevolle aanwinst.

Een van de unieke kenmerken van een Bottino Buitenverblijf is dat deze altijd te verplaatsen is. Bovendien is inspelen op duurzaamheid en het toepassen van milieuvriendelijke oplossingen in onze buitenverblijven van groot belang. Mede hierdoor kunnen wij als Bottino bijdragen aan de toekomstige en huidige duurzaamheidsdoelstellingen zoals die door de Verenigde Naties met overheden zijn opgesteld.

Wat zijn de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties?

Aan welke duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties draagt Bottino bij?

Verlichting

Goede kantoorverlichting zorgt voor minder ziekteverzuim, hogere productiviteit en beter gehumeurde werknemers. Door de hoeveelheid licht, de dim-stand en de kleur van jet (witte) licht van een werkplek af te stemmen op het moment van de dag, of wisselende functies in het kantoor, wordt het gedrag van werknemers direct beïnvloedt, waardoor deze beter kunnen gaan functioneren.

Daarom bieden we een lichtinstallatie die zowel van kleur als van intensiteit kan veranderen. Dit zal zorgen voor een betere afstemming op de juiste tijd van de dag en de gewenste hoeveelheid licht, maar ook voor een betere afstemming op uw taken. Alle tuinkantoren worden standaard voorzien van een lichtpakket, met een NEN-norm voor werkverlichting. Dit licht bestaat uit wit-licht of indien gewenst biodynamisch licht. Met biodynamisch licht, verandert het (witte) licht zoals ook het licht van de dag mee veranderd. Biodynamisch licht wordt o.a.ingezet in zorginstellingen, scholen en kantoren. Desgewenst kunnen we de lichtinstallatie verder uitbreiden met een “licht-therapie” optie, waarbij we voor de taken die extra concentratie vergen, zowel op kleur als op intensiteit kunnen inspelen.

Waarom verhoogt goede verlichting de productiviteit op kantoor?

Wat is biodynamische verlichting?

Wat bedoelen we met “lichttherapie?”

Biophilic Design

Al onze tuinkantoren en tuinkamers zijn ontworpen volgens het principe van Biophilic Design, ook wel biofilische architectuur genoemd. Bij biofilische ontwerpen worden natuurlijke elementen van buiten naar binnen gehaald. Dit kan plaatsvinden op 3 manieren:

1) Natuur in het gebouw; denk aan fysieke elementen zoals planten of waterelementen
2) Natuur analogen; referenties aan de natuur, zoals organische vormen en diverse texturen
3) Natuur van het gebouw; nabootsing van ruimtelijke effecten, zoals het zoeken van visuele focuspunten, zowel in als buiten het gebouw

Om de natuur letterlijk in onze tuinkantoren te halen, maken wij gebruik van natuurlijk hout, zowel in onze wandafwerking als in onze meubels. Daarnaast hangt er een airconditioning die zorgt voor frisse lucht van de juiste kwaliteit en zorgen onze grote raampartijen voor veel natuurlijk daglicht. Afhankelijk van uw keuzes kunnen er in het ontwerp ook planten geplaatst worden, welke zorgen voor een extra goede akoestiek en meer zuurstof.

De natuurlijke analogen zijn in het ontwerp gebracht door het gebruik van schapjes in de vorm van een zeshoek en het gebruik van een ergonomische, organisch gevormde bureaustoel. Verschillende structuren zijn aangebracht door het gebruik van een stoffen bureaustoel, een glad afgewerkt bureau, maar ook een extra stoel met leer voor bezoekers, klanten of misschien wel voor uzelf. Door deze diversiteit worden de hersenen gestimuleerd én draagt dit bij aan uw comfort en plezier in het tuinkantoor.

De natuur van het gebouw, dus hoe het tuinkantoor ervaren wordt in relatie tot zijn omgeving, heeft onder andere te maken met zijn plaatsing. Indien mogelijk adviseren wij altijd om het tuinkantoor zo te plaatsen dat er geen afleiding is als u naar buiten kijkt, maar dat u wel de ruimte heeft om verder weg te kijken. Onderzoek heeft uitgewezen dat uw hartslag en uw bloeddruk lager worden als u slechts 40 seconden naar de natuur kijkt.

Wat is Biophilic Design?

Voor het optimale ontwerp op basis van Biophilic Design in onze tuinkantoren en tuinkamers werken we samen met Manon Verijdt van Verbuiten Design.

Biologisch en milieuvriendelijke Toiletvoorziening

“The Reinvented Toilet”: Bill Gates heeft toonaangevende onderzoekers een opdracht gegeven: Vind het toilet opnieuw uit; het nieuwe toilet mag alleen geen kostbaar drinkwater gebruiken. Sinds 2011 ondersteunt de Bill and Melinda Gates Foundation, de ontwikkeling van sanitaire voorzieningen die niet hoeven te worden aangesloten op de riolering en geen gebruik maken van kostbaar, vaak schaars schoon water.

Bottino heeft voor haar tuinkantoor, tuinkamer of tuinwoning gekozen voor een standaard sanitaire voorziening die duurzaam, milieuvriendelijk en hygiënisch is: het Verbrandingstoilet. Bottino werkt hierin samen met Cinderella, de toonaangevende marktleider in moderne en milieuvriendelijke toiletoplossingen.

Bottino Toilet

Hoe werkt een verbrandingstoilet?

Waarom kiest Bottino voor een verbrandingstoilet?

Wat zijn de unieke voordelen van een verbrandingstoilet?

Groendak

Wij zijn de generatie die de wereld voor de toekomst gaat bepalen. Hoe laten we de wereld achter voor onze (klein)kinderen. Het klimaat verandert. Bottino speelt in op duurzaamheid en door het bouwen van milieuvriendelijk oplossingen dragen we bij aan een gezonde en prettige leefomgeving.

Een groendak is, een mooie manier om uw leefomgeving te verbeteren en een tuin creëren op een plek waar geen tuin is. Het absorbeert en buffert regenwater, zorgt tegelijk voor schonere lucht en verlaagt de omgevingstemperatuur. Tegelijk creëert het een brandwerende laag. Bovendien vermindert een groen dak of daktuin het omgevingsgeluid, zowel binnen als buiten. Door de aanplant verhoogt het de biodiversiteit in de directe omgeving, zoals vogels, vlinders en bijen. Een groendak werkt ook energiebesparend want het verhoogt onder meer het rendement van zonnepanelen. Mede omdat het de levensduur van je dak verlengt, vermeerdert het ook de waarde van je woning.

Wat zijn de voordelen van een Groendak?